Allergivelige dyner og hovedpuder fra Ringsted Dun

Allergivenlig dyne og hovedpude

Mange tror fejlagtigt at de er overfølsomme over for dun og fjer, men rent faktisk er synderen som oftest den lille, men meget irriterende husstøvmide. Symptomerne på husstøvmideallergi minder om dem man ser ved høfeber og astma: hævede og kløende øjne, tilstoppet eller rindende næse, nyseanfald, hoste eller vejrtrækningsbesvær. Husstøvmiderne har optimale betingelser i soveværelser med 17-32 °C og høj luftfugtighed, og det er enzymer i deres afføring som fremkalder allergi. En husstøvmide kan udskille 200 gange sin vægt i ekskrementer i døgnet.

Hvordan undgår du husstøvmider i din dyne og pude?

Hvor gerne vi end ville, kan vi ikke hjælpe dig af med soveværelsets husstøvmider. Men vi har sørget for at de ikke kan komme ind i hverken pude eller dyne – våret er slet og ret så tætvævet at miderne ikke kan trænge igennem stoffet. Dette dokumenteres via NOMITE-certificeringen, og du kan finde NOMITE-logoet på etiketterne. Resten må du selv klare: Vask af sengetøj, rengøring og grundig udluftning vil gøre livet surt for de ubudne gæster.

Vores dunprodukter kan vaskes ved 60°C (husstøvmider dør ved 55°C) og er derfor allergenneutrale. Allergikere behøver altså ikke undvære rigtige dyner.