Gode råd

Sov godt

Vi bruger cirka en tredjedel af livet i sengen, så det er vel ikke uvæsentligt hvad vi byder os selv under søvnen? Ødelægges natten, ødelægges dagen.

Men skal du finde den rette dyne, må du først klarlægge behovet: Skal dynen bruges om sommeren eller vinteren, sover du for åbent vindue, og i hvor høj grad isolerer din madras?

Du skal desuden være opmærksom på at dun holder langt bedre på varmen end fjer, og udskifter du en tung fjerdyne med en let dundyne, skal fyldvægten måske ikke runde et kilo. Folk kommer ofte til at købe for varme dyner, og er der noget der kan spolere den gode søvn, er det netop varme.

Når det gælder puden, ved du nok hvad der fungerer for dig. Her er det straks noget af en pudekamp at opstille retningslinjer, eftersom sovestilling og kropsbygning har mange kombinationsmuligheder, og oveni kommer så individuelle vaner med hensyn til at kramme og vende.

Selv om alt måske peger på at du bør have en høj, støttende pude med småfjer, kan det jo godt være at du simpelthen bare elsker en lav krammepude med dunfyld. Det vigtigste er at puden føles behagelig, og at den aldrig, aldrig giver dig hovedpine.

Vi har samlet vores bedste tips her i menuen, og siderne kan forhåbentlig hjælpe og inspirere dig – så du er klar til næste dyne- eller pudevalg.