Dansk kvalitet. Siden 1947

Siden 1947 har Ringsted Dun skabt rammerne for en god nats søvn. Alle vores dyner og hovedpuder bliver lavet i Danmark, dengang som nu, og vi bruger kun helt rene, nye og europæiske dun af højeste kvalitet. Det giver den bedste kvalitet og komfort, ligesom alle vores produkter naturligvis er både allergivenlige og frie for skadelig kemi.

Historien om Ringsted Dun begynder i den lille by Ringsted. Det var her, Ringsted Fjerfabrik blev grundlagt i 1947 som et datterselskab af Ringsted Andels-Fjerkræslagteri (1932-1980). Formålet med fjerfabrikken var dengang at aftage dun og fjer fra byens fjerkræslagteri for at producere dyner og hovedpuder, og den bæredygtige tankegang er den dag i dag stadig en bærende del af Ringsted Dun.

Mere end 75 år er gået, og i dag er Ringsted Dun kendt for at fremstille dyner og puder af højeste kvalitet. Vi nærer den dybeste respekt for vores håndværk og traditioner, og udvikler og forfiner vores produkter under hensyntagen til både dyr og mennesker.

Læs mere om vores forhold til etik og dyrevelfærd her.

Sådan bliver din nye dyne og pude fra Ringsted Dun lavet

Made in Denmark

Alle dyner og hovedpuder fra Ringsted Dun bliver lavet i Danmark – fra inderst til yderst. For at sikre den høje kvalitet fra første dun til sidste søm følges din dyne og hovedpude gennem hele processen af vores kompetente medarbejdere på fabrikken i Lunderskov.

Ved at købe produkter fra Ringsted Dun, der er ’Made in Denmark’, sikrer du dig ikke bare et kvalitetsprodukt. Du er også med til at bevare og udvikle danske arbejdspladser, samt sikre ordentlige forhold omkring dyrevelfærd, menneskerettigheder og arbejdsforhold

Hos Ringsted Dun tager vi også vores aftryk på kloden alvorligt med en mere bæredygtig produktion, og som forbruger er du også med til at tage ansvar for miljøet og CO2 belastningen ved at købe lokalt med kortere transporttid fra fabrik til forbruger.

Ringsted Dun Made in Denmark

Historien om Ringsted Dun

Kvinde arbejder i Ringsted Dun og skaber Historie 1947

Ringsted Fjerfabrik bliver grundlagt i den lille by Ringsted. Fjerfabrikken er et datterselskab af Ringsted Andels-Fjerkræslagteri, og har som formål at aftage og videreforarbejde dun og fjer fra byens slagteri.

Fjerfabrikken vokser hurtigt, og er snart den næststørste i branchen til at producere dyner og puder i Danmark.

Ringsted Fjerfabrik overtager madrasfabrikken ROYAL.

Madrasfabrikken flyttes til Ringsted, hvor man nu også starter med at producere uldmadrasser, springmadrasser og sovemøbler til kvalitetsbevidste forbrugere.

Ringsted Dun Historie 1957
Ringsted Dun Historie 1970

Madrasproduktionen indstilles, og madrasfabrikken ROYAL nedlægges.

Hos Fjerfabrikken i Ringsted koncentrerer man sig nu fuldt ud om håndværket  og traditionerne med forædling af råfjer og produktion af dyner og hovedpuder.

Koncernen Danpo etableres som en fusion mellem landets fire største fjerkræslagterier, herunder Ringsted Andels-Fjerkræslagteri.

Ringsted Fjerfabrik bliver dermed også en del af det danske Danpo.

Mand arbejder ved maskine på Ringsted Dun 1971
Ringsted Dun Historie 1980

Fjerkræslagteriet i Ringsted lukker, men hos Ringsted Fjerfabrik fortsætter man produktionen af forædling af indkøbte råfjer med fokus på kvalitetsdyner og hovedpuder.

Ringsted Dun sælges til DYKON A/S, der producerer kvalitetsdyner og hovedpuder i Lunderskov i Danmark.

Ringsted Dun bliver en del af koncernens førende brands på markedet.

2003
2019

Ringsted Dun lancerer Omtanke som de første dundyner og puder, der er 100% økologisk og  Svanemærket.

Ringsted Dun fejrer 75 års jubilæum med fokus på de stolte traditioner og det gode håndværk – dengang som nu.

2022
Ringsted Dun Etik & Dyrevelfærd

“Etik og dyrevelfærd –
det er vores ansvar”

CEO - Steffen Rathcke

Ansvarlig produktion

I vores verden er en god søvn altafgørende, men når det er sagt, kommer vi ikke sovende til vores produktion af hverken dyner eller hovedpuder. Gode kvalitetsdun og fjer spiller en stor rolle hos os,  men det er ligeså vigtigt, hvor fyldet kommer fra. Eller sagt med andre ord: Etik og dyrevelfærd er altafgørende parametre i vores virksomhed.

Først og fremmest stræber vi altid efter at være en ansvarlig virksomhed. Fra dun til kunde. Og fra leverandør til medarbejder. Det handler om at sætte barren højt. Det får man de bedste hovedpuder og dyner ud af – det er vores erfaring.

Hos Ringsted Dun arbejder vi derfor ganske frivilligt ud fra de skrappeste kvalitetsnormer – det kalder vi ansvarlig produktion. Vi tjekker vores leverandører hele tiden, tester kvaliteten af dun og fjer på eget laboratorium, og bliver også selv set efter i pudesømmene af eksperter. Det betyder nemlig, at vi kan levere god kvalitet hele vejen – fra dyr til dyne.

Her har vi listet de vigtigste indsatsområder op, så du kan se, hvordan vi håndterer netop dyrevelfærd, sporbarhed, bæredygtighed, og arbejdsvilkår, i vores produktion af kvalitetshovedpuder og -dyner.

Dyrevelfærd

Hos Ringsted Dun går vi meget op i dyrevelfærd. Derfor har vi også en klar holdning til dyrplageri, som vi under ingen omstændigheder kan acceptere. Vores dun og fjer kommer ikke fra plukning af levende dyr. Alle vores leverandører skal kunne garantere for, at fyldet ikke stammer fra f.eks. levende gæs eller moskusænder – et område vi tjekker løbende.

Som dedikeret medlem af den tværfaglige organisation EDFA (European Down & Feather Association), er vi med til at fremme dyrevelfærden og forbrugernes interesser.

I 2010 forpligtede vi os således til at overholde et krav om sporbarhed og et adfærdskodeks, hvormed der sættes hårdt ind mod dyrplageri og såkaldt ”levende pluk”. Via systematisk registrering kan dunene nu spores helt tilbage til leverandøren, og oplysningernes rigtighed kontrolleres regelmæssigt af neutrale eksperter. Læs mere om vores indsats mod dyrplageri på EDFA’s hjemmeside.

Ringsted Dun Etik & Dyrevelfærd

Større sporbarhed
- din garanti for at dyrene er korrekt behandlet

Sporbarhed

Hos Ringsted Dun synes vi, at det er en god idé at udnytte alle ressourcer fra de dyr, der skal slagtes. Derfor er de dun og fjer vi bruger et biprodukt fra fødevareindustrien, så intet går til spilde. Fyldet købes direkte fra slagterierne, og via omfattende overvågning er det muligt at følge alle vores sendinger fra start til slut.

For dig som kunde betyder det, at du er garanteret, at dyrene er korrekt behandlet under både opvækst såvel som slagtning. Det synes vi, er vigtigt. For at kunne garantere og verificere, at vi overholder de europæiske dyrevelfærdsnormer, har vi indført et sporingssystem, der kan dokumentere, hvor vores fyld er købt, hvor råvarerne stammer fra, hvordan de er ankommet til virksomheden og hvorledes de er blevet anvendt.

Ringsted Dun Bæredygtighed

Bæredygtighed

Hos Ringsted Dun arbejder vi hele tiden for at reducere vores klimapåvirkning og dermed få en mere effektiv ressourceudnyttelse. Store dele af vores produkter er lavet af bæredygtige og miljøvenlige naturmaterialer. I princippet kan du faktisk efterlade din naturfyldsdyne i naturen, og den vil blive nedbrudt 100 % med tiden. Det anbefaler vi selvfølgelig ikke, at du gør, fordi vi går også meget op i en mere bæredygtig affaldshåndtering.

I vores produktion sigter vi også efter at blive mere bæredygtige. Vores forbrug af vand og energi varierer alt efter, hvor travlt vi har. Vi indfører løbende nye tiltag, som sikrer et lavere forbrug af blandt andet vand, naturgas og strøm. På den måde sikrer vi et endnu lavere CO2 forbrug.

Hos Ringsted Dun arbejder vi også målrettet med FN Verdensmål. Igennem vores medlemskab i amfori BSCI er vi med til at understøtte FN Verdensmål hos vores udenlandske leverandører og samarbejdspartnere med fokus på bl.a. ligestilling mellem kønnene og bedre arbejdsforhold og -vilkår.

Arbejdsvilkår

I vores produktion af hovedpuder og dyner skal alle dyr have det godt. Det samme gælder for alle mennesker involveret. Derfor er vi som dansk virksomhed medlem af amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative), en europæisk organisation der arbejder for at forbedre arbejdsvilkårene i den globale forsyningskæde.

amfori BSCI er baseret på et kodeks, der består af 11 punkter inden for sociale, etiske og miljømæssige forhold – en etisk forretningsadfærd indeholdende menneskelige og miljømæssige hensyn. amfori BSCI-deltagerne støtter dette kodeks, stræber mod forbedrede arbejdsvilkår og bekæmper børnearbejde, diskrimination og tvangsarbejde.

amfori BSCI er endvidere medlem af organisationen FN’s Global Compact, der har til formål at fremme virksomheders samfundsmæssige engagement og ansvarlighed. Du kan læse mere om amfori BSCI på: www.amfori.org

Ringsted Dun CSR