Find rundt i mærke-junglen

STANDARD 100 by OEKO-TEX®

STANDARD 100 by OEKO-TEX® Klasse I

STANDARD 100 by OEKO-TEX® er en international, frivillig kontrol af tekstiler – skabt for at udjævne globale forskelle med hensyn til miljølovgivning og for at have et fælles grundlag til vurdering af potentielt sundhedsskadelige stoffer. OEKO-TEX® Association tester for indholdet af kemiske stoffer der kan – eller mistænkes for at kunne – skade kroppen.
STANDARD 100 by OEKO-TEX® er opdelt i fire produktklasser, alt efter mængden af tilladte restkemikalier i færdigvaren. Klassificeringen fremgår ikke af mærket, men Ringsted Dun har alligevel valgt at certificere efter de strengeste krav i klasse I, hvilket vil sige at produkterne kan anbefales til børn under 3 år.
STANDARD 100 by OEKO-TEX® Klasse I-standarden har meget lave grænseværdier for indholdet af bl.a.:

  • Formaldehyd (kan give allergi)
  • Tungmetaller (kan give eksem, skade indre organer og centralnervesystem)
  • Pesticider (kan påvirke nervesystem, skade indre organer og forplantningsevne)
Downafresh® greenline

Downafresh® greenLine

Downafresh® greenLine er din garanti for et rent kvalitetsprodukt, der er fremstillet i overensstemmelse med de strengeste vaskekrav i Europa. Det betyder, at råfjer vaskes, indtil de opfylder de høje hygiejnekrav og tørres derefter ved mere end 100°C. Dette garanterer fjernelse af: H5N1 (fugleinfluenza), keratin (skæl fra dun og fjer), bakterier, skimmel, sæberester samt andre organiske rester.

Brugerne af mærket Downafresh® greenLine er forpligtet til at få kontrolleret deres produkter regelmæssigt af et uafhængigt testlaboratorium for at sikre, at hygiejniske, rene og miljøvenlige krav er opfyldt. Der må kun anvendes rengøringsmidler, der bevarer miljøet og fyldmaterialets naturlighed.

NOMITE

NOMITE

NOMITE kommer fra engelsk – no mite – som direkte oversat betyder ingen mider (husstøvmider).

NOMITE er din garanti for at dunproduktet ikke kan indeholde husstøvmider. Det fjer- og duntætte vår er nemlig så tætvævet at miderne ikke kan trænge igennem stoffet.

Det er en sejlivet myte, at dun og fjer er årsag til allergiske reaktioner, og videnskabelige undersøgelser udpeger da også husstøvmiden som soveværelsets allergi-fjende nummer 1. Eftersom dunprodukter kan vaskes ved 60°C – netop den temperatur der kræves for at slå bakterier og mider ihjel – kan allergikere altså trygt købe dunprodukter. Men husk at kigge efter NOMITE-logoet.

Dun & Fjer Klasse 1

Dun & Fjer – Klasse 1

Dun og fjer kan deklareres i 3 klasser under EN12934-normen. Ringsted Dun produkter er deklareret i henhold til klasse 1, hvilket betyder at alle dun og fjer er nye og af højeste kvalitet.

De øvrige 2 klasser graduerer kvaliteten nedad. Er der ingen ”klasse” på varedeklarationen, kan der være tale om et klasse 3-produkt. I denne klasse tillades for eksempel 15 % brugte dun (dun fra ”gamle” puder/dyner) samt fremmede materialer.

Sørg altid for at få et produkt mærket ”klasse 1” – så du er sikret nye, skønne dun.