Om Ringsted Dun

Historien om Ringsted Dun begynder i den lille by Ringsted. Det var her man i 1947 grundlagde Ringsted Fjerfabrik som et datterselskab af Ringsted Andels-Fjerkræslagteri (1932-1980), og formålet var at aftage dun og fjer fra slagteriet for at producere puder og dyner.

Mere end 70 år er gået, og i dag er Ringsted Dun et respekteret brand, kendt for at fremstille dyner og puder af højeste kvalitet. Vi nærer den dybeste respekt for vores håndværk og traditioner, koncentrerer os om det vi er bedst til, men udvikler og forfiner under hensynstagen til både dyr og mennesker.

Ringsted Dun historie i årstal:

1947
Ringsted Fjerfabrik grundlægges som et datterselskab af Ringsted Andels-Fjerkræslagteri med det formål at aftage og videreforarbejde dun og fjer fra slagteriet.
Virksomheden voksede hurtigt, og var snart den næststørste i branchen.

1957
Ringsted Fjerfabrik overtager madrasfabrikken ROYAL. Madrasfabrikken flyttes til Ringsted, hvor der nu også produceres uldmadrasser, springmadrasser og sovemøbler.

1970
Madrasproduktionen indstilles, og madrasfabrikken ROYAL nedlægges. Fabrikken i Ringsted koncentrerer sig herefter om forædling af råfjer og produktion af dundyner og -puder.

1971
Danpo etableres som en fusion mellem landets 4 største fjerkræslagterier, herunder Ringsted Andels-Fjerkræslagteri. Ringsted Fjerfabrik bliver dermed en del af koncernen.

1980
Fjerkræslagteriet i Ringsted lukker, og der bliver nu fuldt ud fokuseret på forædling af indkøbte råfjer og produktion af dundyner og –puder.

2003
Ringsted Dun sælges til DYKON.

2017
Ringsted Dun har 70 års jubilæum.