Vi bruger 1/3 del af livet i sengen. Derfor skal vi også sove godt når vi er der. En god nattesøvn kræver ikke kun en god seng – men også nogle gode dyner.

Over tid bliver dunenes naturlige spændstighed og volumen nedbrudt, og du vil ikke længere have den samme følelse af en lækker og dunlet dyne.

Det kan være svært at vide, hvad man skal kigge efter, når man skal ud og købe nye dyner. Hvad er en god dyne og hvilken type dyne skal man vælge? Vi har prøvet at samle nogle gode råd, som du kan se i videoen eller læse om nedenfor.

Sommerdyne og vinterdyne

Vi anbefaler at du anskaffer dig både en sommer- og en vinterdyne, eftersom de færreste soveværelser har den samme temperatur året rundt. Du går jo heller ikke med vinterjakke om sommeren. Mange af os har stadig kun en ”helårsdyne”, selv om det da heldigvis er flere og flere forundt at have to dyner at vælge imellem. Sommerdyner er, grundet deres beskedne mængde fyld, forholdsvis billige at købe, men du kan jo også tage skridtet fuldt ud og tage på dit livs drømmerejse – med en superlækker gåse- eller edderdunsdyne med europæisk, cremefarvet silke.

Dynens størrelse

Skal den kunne pakkes godt ned omkring kroppen, og ikke mindst fødderne, skal dynen være mindst 30 cm længere end dig. Overvejer du en dobbeltdyne, og skal den deles med en partner, må I lige afstemme behov inden købet. Det duer jo ikke at din partner sveder tran mens du klaprer tænder af kulde. Kan I blive enige, skal du vælge en dobbeltdyne, der er mindst lige så bred som sengen.

Hvad skal man kigge efter?

Bæreevne

En dynes komfort afgøres lettest ved et kig på bæreevnen. Bæreevnen er et udtryk for dunenes isoleringsevne og dermed deres kvalitet, og en høj bæreevnen betyder at fyldet er let, luftigt og isolerer godt.

Læs mere
Ringsted Dun Bæreevne
Ringsted Dun Mærkninger

Mærker

Find rundt i mærke junglen. Hvilke mærker og certificeringer bør være på din nye dyne?
Kig bl.a. efter om dynen er mærket med STANDARD 100 by OEKO-TEX® Klasse I, NOMITE samt Downafresh® greenline. Og sidst men ikke mindst: Kig efter om dynen er produceret i Danmark.

Læs mere

Derfor skal du vælge dyner og puder med naturfyld

Find den rigtige dyne til dig ved hjælp fra vores unikke Dynevælger.

Sådan vælger du din dyne

  1. Vælg din kropstemperatur, når du sover (forstået som hvor varm eller kold du er)
  2. Vælg soveværelsetstemperatur (har du det varmt eller koldt i dit soveværelse, når du sover)
  3. Find den optimale dyne til dig

Resultatet viser de dyner vi vil anbefale, og det endelige valg er så op til dig.

Vær opmærksom på at resultatet kun skal betragtes som en guide. Der kan være mange individuelle faktorer, der spiller ind på om en dyne føles kold eller varm. Besøg altid en af vores forhandlere, hvis du er i tvivl.

Dynevælger

Vælg din kropstemperatur

Kølig
Medium
Varm

Vælg soveværelsets temperatur

Kølig
Medium
Varm

Hold dig opdateret

Følg os her

Følg vores univers på Facebook og Instagram og få flere råd og inspiration til dyne, pude og god søvn.

Tilmeld nyhedsbrev

Få gode råd om god søvn, inspiration om valget af den rigtige dyne og pude, nyheder og meget mere direkte i din indbakke. Vores nyhedsbrev udkommer 4-6 gange om året.