Økologiske og bæredygtige dyner og puder

Ringsted Dun – OMTANKE er de første dundyner og -puder, der er gennemført økologisk og Svanemærket.

Dunene kommer fra danske økologiske og fritgående ænder og våret er af det blødeste, økologiske og GOTS certificerede bomuld.

Dynerne og puderne er mærket med de højeste internationale standarder: Svanemærket, STANDARD 100 by OEKO-TEX® , NOMITE og Downafresh® greenLine, hvilket er din garanti for allergivenlig, rene og kemikaliefrie produkter.

Vælg OMTANKE når du vil sove med rigtige økologiske og bæredygtige dunprodukter – og gøre noget godt for dig selv og omverdenen.

Omtanke

Sov godt med OMTANKE

På en skøn og stor mark i Vestjylland finder du tusinde økologiske frilandsænder, der blot går og hygger sig i det grønne græs og rapper om vind og vejr.

De begynder deres første 14 dage i en dejlig varm lade med halm, mad og vand. Herefter er de stærke nok til at klare sig i det fri.

For at komme helt tæt på ændernes naturlige liv, bliver de på samme mark hele livet og på marken er mad, vand, højt græs til at gemme sig i og sågar et svømmebassin, så de kan holde sig rene. Det er deres naturlige adfærd at holde sig rene.

Martin Daasbjerg, der er ejer af disse ænder, fortæller os, at der er tilsyn med ænderne hver dag. Her sørger medarbejderne for, at alt er, som det skal være, og der bliver snakket med dyrene.

Ænderne er fordelt i grupper á 1500 stk. på min 30.000 m2, så der er min. 20 m2 til hver. De bruger dog langt fra hele arealet, da de stort set altid er sammen i flokke tæt på mad og vand.

”De har det ligesom mig, de er ikke meget for at gå væk fra foder og vand” griner Martin Daasbjerg. Når det så er spisetid, er der ”gåsegang” til madboden, og så er det ellers tilbage til solpletten i græsset, undersøge mudderpølen eller nyde en dukkert i bassinet.

”Ja, det liv de har, der skal de bare have det godt, og de har det godt, og ham der passer dem, har det dælme også godt” lyder det for en smilende Martin Daasbjerg.

Ænderne er økologiske og Svanemærket. Ringsted Dun er den eneste fabrik, der aftager dun og fjer fra Dansk And og derfor er Ringsted Dun det første og eneste brand, der kan producere en gennemført økologisk dundyneserie som OMTANKE.

Allergivenlig og økologiske dyne og puder til børn

Du kan også få OMTANKE som baby- og juniordyner og -puder. Nøjagtig samme lækkerhed og bæredygtighed som OMTANKE til mor og far.

Når du vil have rigtige økologiske og bæredygtige dundyner og puder til dit kæreste eje, der samtidig er fri for kemi og allergivenlig.

Produkterne kan naturligvis vaskes ved 60 grader, hvis uheldet skulle være ude.

Dynerne kommer i en lækker canvas taske, der bl.a. kan bruges til opbevaring af dynen ved transport.

Omtanke

Ringsted Dun OMTANKE økologisk dyne og pude

Vi besøger Martin Daasbjergs gård

Martin Daasbjerg var engang konventionel landmand, men interessen for at slippe sprøjtegiften og lukke sine dyr ud har han altid haft, og for 12 år siden gjorde han drøm til virkelighed.

Martin står hver dag op med et smil på læben. Ud over at møde sine dyr ude på marken frem for inde i stalden nyder Martin især at arbejde med pekingænder, fordi de har nogle helt særlige adfærdsegenskaber.

Læs mere om Martin og hans ænder her

Gennemført økologisk

Ringsted Dun OMTANKE serien er  økologisk.

Det er  din garanti for at:

  • Ænderne har adgang til det fri
  • Flokken har adgang til et udeareal med god plads, hvor de kan bevæge sig frit og udleve naturlig adfærd
  • Døgnrytmen er naturlig
  • Flokkene er små
  • Adgang til badevand
  • Ænderne lever hovedparten af deres liv på friland

Omtanke

Svanemærket - Allergivenlig og Fri for kemi

Ringsted Dun OMTANKE serien er desuden Svanemærket.

Det er din garanti for at:

  • Produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori
  • Der er sat krav til stoffer, som er problematiske for sundheden
  • Kravene til miljømærkede produkter går længere end lovgivningen.
  • Svanemærket reviderer kravene med nogle års mellemrum. På den måde sikrer de, at niveauet følger den generelle udvikling på området

Svanemærket