Valg af puder

Guide til valg af hovedpude

Nogle sover med den samme type hovedpude næsten hele livet, mens andre skifter hovedpude, fordi deres behov ændrer sig med tiden. Nye sovevaner, ondt i nakken eller andre ændringer i livet kan have stor indflydelse på dit valg af hovedpude. Se vores store udvalg af forskellige hovedpuder lige her.

Når du skal vælge en ny hovedpude, er det en rigtig god idé at snakke med en specialist hos din Ringsted Dun forhandler. Inden du når så langt, kan du dog med fordel forberede dig hjemmefra med nedenstående spørgsmål og guide til valg af hovedpude.

Hvor ofte skal jeg skifte hovedpude?

Hovedpuder skal vaskes og udskiftes oftere end dyner, da de bliver mere brugt og udsat for sved mv. Vores råd er at du udskifter din hovedpude cirka hvert 2. år. Så har du en frisk, ren, støttende og komfortabel pude at sove med hele tiden.

Hvordan sover du – og hvilken pude skal du så vælge?

Lav pude

Hvis du tit sover på ryggen eller maven, kan du vælge en ekstra lav eller en lav pude. Det kommer an på, hvad du er vant til og foretrækker. Hulrummet mellem madras og hals vil ikke være stort, og der skal derfor ikke meget til for at støtte din rygsøjle. Er det vigtigere for dig, at puden er blød og formbar, end den støtter og løfter, skal du vælge en pude, der har flere dun end småfjer.

Mellem pude

Hvis du tit sover på ryggen eller på siden, kan du vælge en mellem pude. Hvilken type pude der passer præcis til dig afhænger af madrassens blødhed, måden du ligger på, din skulderbredde samt ryggens krumning. Hvis det er vigtigere for dig, at puden støtter og løfter, fremfor den er blød og formbar, skal din pude have flere småfjer end dun. Småfjer er selvfølgelig ikke helt så bløde som dun, men til gengæld holder en pude med flest fjer sin facon bedre natten igennem – her kommer en 3-kammer pude rigtig til sin ret.

Høj pude

Hvis du tit sover på siden, så kan du vælge en høj eller en ekstra høj pude – hvad du foretrækker kommer an på din sovestilling, og hvad du er vant til. Den høje pude støtter og løfter både hoved og nakke – en 3-kammer er et optimalt valg.

Valg af pude

Forskellen mellem 1-kammer pude, 3-kammer pude og 4-kammer pude

1-kammer pude

Denne type pude har et slags fyld i hele puden. Fyldet kan være bløde dun, men ofte er det en blanding af småfjer og dun, som støtter lidt mere end dun. Denne type pude er blød og nem at forme, så du ligger behageligt fladt med hovedet.

3-kammer pude

3-kammerpuder er fyldt med støttende småfjer og dun i kernen, mens yderlagene er fyld med dejlige, bløde dun, så puden bliver blød. Denne type pude holder formen i løbet af natten og giver optimal støtte til hoved og nakke.

4-kammer pude

En 4-kammer pude har støttende småfjer og dun i de 2 yderkamre, mens de to midterste kamre indeholder masser af bløde dun. Denne kombination giver en god støtte til hals og nakke, da hovedet får mulighed for at falde lidt ned i de bløde dun i midten.

Hvilket pudevår skal jeg vælge?

Vores pudevår fås i forskellige typer stof, dog altid med fokus på den høje kvalitet uanset hvad du vælger. Du kan vælge imellem vores bomuldscambric, bomuldssatin og bomuldsbatist, når det kommer til pudevår. Jo finere tråd vi bruger, det større er kvaliteten, hvor bomuldsbatist er den fineste kvalitet. Uanset hvad du vælger, er kvaliteten dog høj, med fokus på at alle pudevår er duntætte og STANDARD 100 by OEKO-TEX®-mærkede.

Hvilke mærkninger skal jeg være opmærksom på?

Når du er på udkig efter en ny hovedpude, er det ikke kun pudevår og størrelse, der er vigtigt. Mærkningerne på etiketten har også stor betydning, så husk at læse det med småt, før du vælger hovepude. Herunder har vi listet de mest relevante mærkninger op.

STANDARD 100 by OEKO-TEX® Klasse I

Det er din garanti for, at din nye hovedpude ikke indeholder restkemikalier. STANDARD 100 by OEKO-TEX® er opdelt i fire produktklasser alt efter mængden af tilladte restkemikalier i færdigvaren. Hos Ringsted Dun har vi valgt at certificere efter de strengeste krav i klasse I. Det vil sige, at alle vores produkter kan anbefales til børn under 3 år.

NOMITE

Du skal kigge efter mærket NOMITE, hvis du er allergisk over for husstøvmider – eller bare gerne vil undgå dem. NOMITE er din garanti for, at husstøvmiderne ikke kan trænge ind i våret på din nye hovedpude.

Downafresh® greenline

Kig efter mærket Downafresh® greenline, hvis du vil være sikker på, at dunene i din pude er vasket og tørret efter strenge internationale regler, at det er gjort på en miljømæssig forsvarlige måde og dermed altså ikke indeholder mikroorganismer og virus eller belaster miljøet.

Produceret i Danmark

Danmarksflaget er din garanti for, at din hovedpude er ansvarligt produceret i Danmark på vores fabrik i Lunderskov.

Læs mere om de mærkningsordninger vi bruger lige her.