Valg af puder

Valg af hovedpude

Måske har du allerede nu en hovedpude som passer dig perfekt, og som bare skal udskiftes med en lignende når den en dag har mistet charmen. Ingen hovedbrud dér. Det er straks værre hvis du ikke er tilfreds med din pude, og absolut ikke aner hvad der er galt med den. Her vil det bedste være at tage ud til din Ringsted Dun-forhandler og rådføre dig med ekspedienten, men vi giver herunder et par generelle fif.

Hvor ofte skal man skifte hovedpude?

Hovedpuder skal vaskes og udskiftes oftere end dyner, da de bliver mere belastet og udsat for sved mv. Udskift din pude engang ca. hvert 2. år, så du har en frisk, ren, støttende og komfortabel pude at sove med.

Sover du på tit ryggen eller maven, bør du vælge en lav eller medium pude

Hulrummet mellem madras og hals vil ikke være stort, og der skal ikke meget til for at støtte rygsøjlen. Er det vigtigere at puden er blød og formbar end at den støtter og løfter, skal den have flere dun end småfjer.

Sover du ofte på siden, bør du vælge en medium eller høj pude

Men hvor høj afhænger af madrassens blødhed, måden du ligger på, din skulderbredde samt ryggens krumning. Er det vigtigere at puden støtter og løfter end at den er blød og formbar, skal den have flere småfjer end dun. Småfjer er selvfølgelig ikke helt så bløde som dun, men til gengæld holder en fjerpude sin facon i længere tid. Det skal dog fremhæves at småfjer er ganske fine, let krøllede sager, og ikke stive ”indianerfjer”.

Og vil du det hele – altså have en blød pude der støtter – skal du vælge en 3-kammerpude

Denne konstruktion er netop lavet for at holde de blødeste dun yderst hvor du mærker dem, mens småfjer støtter i midten.

Og det ydre?

Våret fås i forskellige kvaliteter, fra den altid populære bomuldscambric til bomuldsbatist, bomuldssatin og silke, og de er alle duntætte og STANDARD 100 by OEKO-TEX®-mærkede. Hvad du skal vælge, er op til dig, for det afhænger af udbud, smag og behag. Og så er der jo også lige det med prisen.

Og husk så også … mærkerne!

Og med dét mener vi de oplysninger du får via pudens etiketter. Kig efter om puden er mærket STANDARD 100 by OEKO-TEX® Klasse I og dermed ikke indeholder restkemikalier. Kig efter ”NOMITE” hvis du er allergisk over for støvmider (NOMITE er din garanti for at støvmiderne ikke kan trænge ind i våret). Kig efter ”Downafresh® greenline” hvis det betyder noget for dig at dunene er vasket og tørret efter strenge internationale regler og altså ikke kan indeholde mikroorganismer og virus. Og sidst men ikke mindst: Kig efter om puden er produceret i Danmark.